Fietsvakantie Frankrijk
Fietsvakanties en fietstrektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
Fietsrondreis langs drie (bij 9 nachten) of vier (bij 12 nachten) chambres d'hôtes met Nederlandstalige eigenaren in twee verschillende departementen van de regio Auvergne, 1 departement van de Bourgogne en bij 12 nachten ook 1 departement van de regio Centre. Op iedere lokatie verblijft u drie nachten en kunt u twee dagen fietsen. Totaal heeft u daardoor 6 of 8 fietsdagen in gebieden die verschillend zijn van elkaar maar allemaal even mooi, rustig en groen.

De regio Auvergne is vooral bekend door het vulkanische en daardoor soms ruige karakter van het departement Puy-de-Dôme. Het heuvelachtige, glooiende departement Allier ligt in het noorden van de Auvergne. Aan de Allier grenst het departement Cher (regio Centre) waar het ook heuvelachtig en licht glooiend is. De omgeving van de accommodatie in de Nievre is redelijk vlak tot glooiend. De fietsroutes zijn uitgezet in de Nievre, Cher, Allier en het noorden en midden van de Puy-de-Dôme. De zwaarte valt daardoor mee. Wel adviseren wij fietsen met minimaal 21 versnellingen.

Deze vakantie nog extra verlengen, bijvoorbeeld bij alle accommodaties nog een extra nacht, kan uiteraard ook. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Bij sommige chambres d'hôtes is het in overleg mogelijk om 's avonds 1 of meerdere keren met de eigenaren en andere gasten mee te eten maar verder zijn er restaurants in de omgeving waar u kunt genieten van de Franse en regionale keuken.
De accommodaties tijdens deze fietsrondreis:

U verblijft in chambres d'hôtes met slechts 3 tot 4 kamers en Nederlandstalige eigenaren. U heeft uw eigen slaapkamer en ook een eigen badkamer. U overnacht in deze drie of vier chambres d'hôtes (klik op de foto's voor meer foto's en informatie).
Tarieven 2015 (half mei - half september),
Kosten per persoon, op basis van een boeking voor 2 personen:
FAWR9, 3 accommodaties, 9 nachten en 6 fietsdagen:
€ 380,= | RESERVEREN
FAWR12, 4 accommodaties, 12 nachten en 8 fietsdagen:
€ 480,= | RESERVEREN
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijt (chambres d'hôtes), route-beschrijvingen en route-kaarten.

Consumpties bij de accommodaties en toeristenbelasting zijn niet bij de prijs inbegrepen en deze betaalt u ter plekke.

Aankomst bij alle accommodaties vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Wij bieden geen fietsverhuur.

Deze rondreis wordt sinds 2010 georganiseerd door de eigenaren van chambres d'hotes Domaine de la Madeleine nabij het dorp Ygrande. Dit is hun eigen website: www.chambres-gites-bourbon.com, dit is hun e-mail-adres: , dit is hun facebook-pagina: www.facebook.com/domainedelamadeleine, dit is hun telefoonnummer: 0033-6-08881887 en dit zijn hun reserveringsvoorwaarden: voorwaarden.

Rondreis van dag tot dag op basis van totaal 9 nachten:

Dag 1: Aankomst op uw eerste accommodatie in Chantenay St. Imbert in de Nievre. Aankomst vanaf 16.00 uur.

Dag 2 en 3: Lekker op de fiets stappen voor mooie fietsroutes maar uiteraard kunt u ook lekker bij de accommodatie blijven en genieten van de rust en de grote parkachtige tuin. Of er met de auto op uit trekken. U bepaalt het helemaal zelf. U kunt hier 's avonds mee-eten samen met andere gasten, u dient dit enkele dagen van te voren aan te geven.

Dag 4: Na het ontbijt vertrekt u met uw eigen auto naar uw volgende accommodatie nabij Ygrande in de Allier. Onderweg dient u zelf een restaurantje uit te kiezen voor de lunch. Aankomst in Ygrande vanaf 16.00 uur.

Dag 5 en 6: Lekker op de fiets stappen voor mooie fietsroutes, uiteraard kunt u ook lekker bij de accommodatie blijven en genieten van de rust en het uitzicht. Of er met de auto op uit trekken. U bepaalt het helemaal zelf.

Dag 7: Na het ontbijt vertrekt u met uw eigen auto naar uw volgende accommodatie in Vergheas in het noorden van de Puy-de-Dôme. Onderweg dient u zelf een restaurantje uit te kiezen voor de lunch. Aankomst in Vergheas vanaf 16.00 uur. U kunt hier 's avonds mee-eten samen met de eigenaren en andere gasten, u dient dit enkele dagen van te voren aan te geven.

Dag 8 en 9: Lekker op de fiets stappen voor mooie fietsroutes, en uiteraard kunt u ook lekker bij de accommodatie blijven en genieten van de rust en het uitzicht. Of er met de auto op uit trekken. U bepaalt het helemaal zelf.

Omdat de fiets-rondreis in de Nievre start, in de buurt van de oevers van de Allier, begint uw fietsvakantie rustig met af en toe een korte klim in een glooiende omgeving. In de Allier, bij 12 nachten ook in de Cher, wordt het daarna iets zwaarder met een glooiende tot heuvelachtige omgeving. De fietsdagen in de Puy-de-Dôme zullen daarna wat meer van uw conditie vergen. Maar u kunt bij alle eigenaren ter plekke aangeven of u lange of korte(re) routes wilt fietsen.

Na de eerste drie nachten in de Nievre rijdt u met de eigen auto naar de volgende accommodatie in de Allier. Bij 12 nachten gaat u eerst naar de accommodatie in de Cher. Tenslotte rijdt u naar de laatste accommodatie in het noorden van de Puy-de-Dôme, net ten noord-westen van Clermont-Ferrand. Ook tijdens de auto-ritten kunt u genieten van de ongerepte natuur van de Auvergne waar de laatste vulkaan zo'n 4000 jaar geleden is gedoofd.