Fietsvakantie Frankrijk
Fietsvakanties en fietstrektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
In het zuid-oosten van de Auvergne, op 920 m hoogte en verscholen tussen bosvarens, mosdennen en weilanden ligt een kasteelgehuchtje van 2 boerderijen en een 14-eeuws chateautje. Eén van de boerderijen is getransformeerd tot chambres/tables d'hôtes. Hiervandaan kunt u dagelijks het grootste natuurpark van Frankrijk verkennen, het Livradois Forez.

Vanaf de standplaats is een aantal fietsroutes voor u uitgezet, variërend van 20 tot 90 km, met allemaal een ander "thema". Zo is er de bosroute, de kerkenroute, de vulkaankraterroute, de openlandschap-route en last but not least de monsterroute (90 km). Daarnaast is er nog een aantal korte "verkenroutes" van 20 tot 25 km die een goede indruk geven van de direkte omgeving. Ze hebben allemaal gemeen dat u er rust en natuur zult vinden.

Het departement Haute-Loire ligt in het uiterste zuid-oosten van de regio Auvergne. De Haute-Loire staat bekend om haar prachtige natuur, het culturele erfgoed, de historische dorpen en de vele mogelijkheiden om een actieve vakantie te organiseren. Toch wordt het gebied niet overstroomd door toeristen, wat bijvoorbeeld wel het geval is in de aangrenzende Ardèche. De Haute-Loire is daardoor nog authentiek en dus uitermate geschikt voor het maken van fietstochten door de ongerepte natuur.
De accommodatie tijdens deze fietsvakantie:

U verblijft tijdens deze fietsvakantie in chambres d'hôtes Malvieres. U heeft uw eigen slaapkamer en deelt de sanitaire voorzieningen met maximaal één andere kamer. In de boerderij zijn vier sfeervolle gastenkamers, helemaal ingericht in de oude stijl. Er zijn twee badkamers aanwezig. De keuken is Frans georiënteerd, zoveel mogelijk worden er producten uit eigen tuin en bos gebruikt. Op verzoek kan er ook vegetarisch gekookt worden. Klik op de foto's voor meer foto's en informatie:
Tarieven 2014, eind april - eind september
Kosten per persoon:
FLF7, 7 nachten, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 410,= | RESERVEREN
FLF7, 7 nachten, boeking voor 1 persoon:
€ 530,= | RESERVEREN
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijt (chambres d'hôtes), diner (tables d'hôtes), lunchpakket, route-beschrijvingen.

Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Bij dit arrangement geniet u 7 maal een (uitgebreid) ontbijt, 7 maal een diner en 6 maal een lunch(pakket). Koffie, thee en kruideninfusies zijn gedurende het verblijf van het huis

Wij bieden geen fietsverhuur.

Indien u uw fietsvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Deze fietsvakantie wordt sinds 2011 georganiseerd door de eigenaren van de chambres d'hotes in Malvieres..

Het Livradois Forez is het grootste natuurpark van Frankrijk en is gelegen in de departementen Haute Loire en Puy de Dome,in de zuidelijke Auvergne. Het is een bebost middengebergte gebied waar juist nog het authentieke Franse plattelandsleven van agrariërs en bosbouwers overheerst . Het gebied is daardoor vergeven van bos, landerijen, gehuchtjes, kleine teerweggetjes en bospaden waardoor orchis, akelei, narcissen, koningswouwen, raven, zwijnen en reeën nog vrijelijk voorkomen.

Vanwege het geaccentueerde terrein zijn alle fiets-routes van het type "sportief". D.w.z, als u in Nederland de Posbank of Holterberg een graadje te zwaar vindt, dan is dit arrangement niet aan te raden!

Enkele mogelijke trajecten:
Kerken-route: ca 52 km, 4 uur, gemiddeld tot zwaar. U passeert in totaal 8 kerkjes en een kasteeltoren-ruïne, volgt de Gorges van de Dore en u heeft hele tijden lang schitterende vergezichten in de vallei van Arlanc.

Vulkaankraterroute: ca 47 km, 3 uur 30, zwaarte: gemiddeld. U fietst naar het mooi gelegen stadje Allègre, waar naast de ruïnes van een kasteel en een fraai gerestaureerde stadskern ook de ruim 1100 meter hoge vulkaankrater Mont Bar is gelegen. Vanuit het stadje is het een wandeling van ca 2 uur (heen en weer) naar de krater, welke heden ten dage tot een moerasmeer is verworden. De fietsroute naar Allègre gaat door open landschap met mooie wegkijkpunten en onderweg passeert u enkele fraaie kerkdorpjes en fietst u een kilometer of 5 door een onbewoonde kloof waar de Senouire door heen stroomt. Al met al een tocht die met stadsverkenning en kraterwandeling zo'n 6-7 uur in beslag neemt.

Openlandschap-route: ca 54 km, 4.30 uur, gemiddeld tot zwaar. Naast een zestal kerkdorpjes en een aantal gehuchtjes komt u in de "grote" plaats Craponne, waar het goed toeven is. U begeeft zich langere tijd op "hoogvlakte" van Craponne waar het landschap zeer open is en waar geregeld 360 graden uitzichten zijn over de bossen en akkers.

Bos-route: ca 40 km, 3.30 min, zwaarte: gemiddeld. Tijdens deze route ervaart u hoe onaangetast het Livradois Forez park nog is. De eerste 20 km komt u slechts 2 dorpen tegen en ruim 12 km lang ontluiken zich tussen de bomen verte-uitzichten over de vallei van Brioude met z'n achterliggende cols. In feite bevind u zich 40 km lang in het bos en zult u ongeveer evenveel voorbijgangers als dorpen tegenkomen (5). Rust, bos, natuur!