Fietsvakantie Frankrijk
Fietsvakanties en fietstrektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
Standplaats fietsvakantie vanuit een chambres d'hotes van Nederlandse eigenaren nabij Riom-es-Montagnes,in het departement Cantal (15), het hoogste en grootste bergland van het Centraal Massief. De hoogste top is de Plomb de Cantal (1855 m.), het laagste punt de vallei van de Lot (210 m.).

De standplaats ligt tevens midden in het "Parc naturel regional des volcans d'Auvergne". Dit park is met maar liefst 395.000 ha. het grootste regionale park van Frankrijk en strekt zich van noord naar zuid over 120 km uit. Het omvat 4 vulkanische bergmassieven. Riom-es-Montagnes ligt zeer gunstig tussen de 2 hoogste massieven, de Monts de Cantal en de Monts Dore met de hoogste berg van het Centraal Massief de Puy Sancy (1885 m.) Allebei op slechts ca. 45 km.

De centrale ligging maakt het dus bij uitstek geschikt om vanuit een vaste standplaats dit fantastische gebied te verkennen. Er moet met regelmaat pittig geklommen worden! Wie daar geen ervaring mee heeft of tegenop ziet, kiest beter voor een fietsvakantie in het noorden van de Auvergne.

Natuur, rust, stilte en ruimte zijn de sleutelwoorden voor een fietsvakantie in dit deel van Frankrijk. Zelfs in het hoogseizoen is het mogelijk om vele kilometers af te leggen en geen mens (en auto) tegen te komen. Met de ATB is de absolute rust nog makkelijker te vinden. Maar je moet wel de routes kennen. En die liggen voor onze gasten klaar.
De accommodatie tijdens deze fietsvakantie:
U verblijft in deze chambres d'hôtes in Riom-es-Montagnes. Het pand ligt volledig vrij en vanaf het terras heb je een bijzonder fraai uitzicht over het lager gelegen dorp en kun je 's avonds genieten van de mooiste zonsondergangen! Deze bed and breakfast wordt gerund door een Nederlands echtpaar. De vrouw des huizes is gediplomeerd therapeut voor ontspannende voet-, shiatsu-, lichaams- en hotstonemassages en zij kan uw vermoeide voeten en lijf weer klaarmaken voor de volgende intensieve dag! Drie van de 5 chambres betreffen dubbele kamers met een bedbank met een afmeting van 140x200. Klik op de foto's voor meer foto's en informatie:
Tarieven 2015,
Kosten per persoon:
FREM4, 4 nachten, 3 routes, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 227,= | RESERVEREN
FREM5, 5 nachten, 4 routes, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 277,= | RESERVEREN
FREM6, 6 nachten, 5 routes, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 327,= | RESERVEREN
FREM7, 7 nachten, 6 routes, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 377,= | RESERVEREN
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen zijn:
- de overnachtigingen (chambre d’hotes) met ontbijt
- lunchpakketten
- bijna alle avonden (1 avond NIET), drie-gangen diners (tables d’hotes exclusief drank)

De prijzen zijn op basis van verblijf in een dubbele kamer.

Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Tarieven zijn exclusief toeristenbelasting.

Wij bieden geen fietsverhuur.

Indien u uw fietsvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Deze fietsvakantie wordt sinds 2010 georganiseerd door de eigenaren van de chambres d'hotes nabij het dorp Riom-es-Montagnes.

Voor fietsers is deze accommodatie dus een prima uitvalsbasis om dagenlang de mooiste routes te verkennen. Gedetailleerde kaarten (IGN 25.000) zijn natuurlijk beschikbaar. En zoals gezegd: fietsen in de Cantal is pittig (maar een evenzo grote uitdaging!). U maakt dagelijks zelf de keuze uit het grote aanbod ATB en/of racefietsroutes. 2x een kortere route per dag, of een (lange) dag onderweg? Afhankelijk van uw stemming, het weer, de benen, …….. bepaalt u de dag. Een GPS-ontvanger waarop de meeste (ATB)routes zijn ingevoerd, is op basis van beschikbaarheid te huur.

Col de Serre en Pas de Peyrol: 2e categorie in de Tour de France (2008). In augustus erg druk, dus beklimmen heel vroeg in de ochtend. Maar ook door het bos op de ATB te bedwingen.

Een must voor de echte ATB-er: Super-Besse of Super-Lioran: Met de ATB in de gondel naar (bijna) de top van respectievelijk Puy Sancy of Plomb du Cantal en via een blauwe (rode en zwarte maar niet aan beginnen) downhillroute afdalen.