Fietsvakantie Frankrijk
Fietsvakanties en fietstrektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
"Self-catering" standplaats fietsvakantie in de glooiende tot heuvelachtige Bocage Bourbonnais, in de Allier, regio Auvergne. U verblijft in een comfortabele gîte (vakantiehuis) en omdat u dan de beschikking heeft over een eigen keuken zorgt u zelf voor uw ontbijt, lunchpakket en diner.

Er zijn vier mooie fietsroutes voor u uitgezet. U kunt deze allemaal fietsen maar indien u een dag rust wilt nemen of iets anders wilt gaan doen, dan kan dat uiteraard ook, dat is immers het voordeel van een standplaats fietsvakantie.De afstanden liggen tussen de 60 en 75 km per dag maar als u dat te lang lijkt, is er altijd een stuk af te snijden. Alle routes zijn duidelijk omschreven en op kleurenkaarten uitgetekend.

De routes zijn stergewijs uitgezet, dus u fietst iedere dag in een andere omgeving. U komt langs kastelen, Romaanse kerken, historische stadjes, schattige dorpjes, enkele zwemplassen met een strand(je), rivieren zoals de Allier, Aumance en de Cher en af en toe door het bos waaronder Europa's grootste eikenbos Fôret de Troncais. U rijdt voornamelijk over smalle verlaten maar wel verharde plattelands-weggetjes.

Fietsverhuur is mogelijk bij een fietsenzaakje in het nabij gelegen Bourbon l'Archambault (5 minuten rijden met de auto). Er zijn ook elektrische fietsen.
De accommodatie tijdens deze fietsvakantie:

U verblijft in deze gite (vakantiehuis) in Ygrande met Nederlandse eigenaren op een voormalige pachtboerderij. Zij hebben de oude koeienstal verbouwd tot 3 suites en deze ruime gite, gelegen op de begane grond. De gite ligt aan de achterkant van de stal, daarom is er wat hoogteverschil, vandaar het verhoogde terras met trap. U zit hier heerlijk beschut, op het zuiden, met uitzicht over de landerijen. De gite heeft een ruime woonkamer met open keuken, badkamer, toilet en een slaapkamer (bij 3 of 4 personen 2 slaapkamers). Klik op de foto's voor meer info:
Tarieven 2015 (half mei - half september),
Kosten per persoon, per nacht (minimaal 4 nachten):
FSBB-GITE, boeking voor 2 personen, p.p. per nacht:
€ 30,= | RESERVEREN
FSBB-GITE, boeking voor 3 personen, p.p. per nacht:
€ 22,= | RESERVEREN
FSBB-GITE, boeking voor 4 personen, p.p. per nacht:
€ 17,50 | RESERVEREN
Optioneel: GPS met alle routes, huur per dag:
€ 10,=
Bijzonderheden:

Graag bij de reservering het aantal nachten en aantal personen opgeven

Bij de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijt (chambres d'hôtes), route-beschrijvingen en route-kaarten.

Toeristenbelasting ter plekke te betalen: € 0,22 per persoon (13 jaar en ouder) per nacht

Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Indien u uw fietsvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Bij een boeking voor 4 personen deelt u met uw eigen groep de gite. Ideaal voor twee koppels of een gezin.

Deze fietsvakantie wordt sinds 2010 georganiseerd door de eigenaren van chambres d'hotes Domaine de la Madeleine nabij het dorp Ygrande. Dit is hun eigen website: www.chambres-gites-bourbon.com, dit is hun e-mail-adres: , dit is hun facebook-pagina: www.facebook.com/domainedelamadeleine, dit is hun telefoonnummer: 0033-6-08881887 en dit zijn hun reserveringsvoorwaarden: voorwaarden.

De routes:

Zwaarte: categorie 2 op 5 (niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dag-afstanden zijn soms wat langer, tot ± 75 km). Uw fiets heeft minimaal 8 versnellingen nodig maar wij adviseren 21. Onderstaande routes kunnen ook worden ingekort door een stuk af te snijden.

Moulins, 75 km: Direct een lange rit vandaag naar departement-hoofdstad Moulins met haar brug over de Allier en twee kathedralen. Een gezellige stad om even rond te lopen en een terras 'te pakken'. Daarna zet u koers naar Souvigny met haar kathedraal en klooster. Daarna via o.a. Autry Issards en Bourbon l'Archambault terug naar La Madeleine.

Cosne d'Allier, 60 km: Op dinsdag is er een grote markt in Cosne d'Allier dus dat is een mooi doel voor vandaag. Onderweg naar Cosne komt u o.a. langs het zwemmeer van Vieure. Op de terugweg fietst u o.a. door Buxieres les Mines en Saint Aubin le Monial.

Le Veurdre, 75 km: U fietst via St. Plaisir eerst naar Pouzy Mésangy met haar dorpskasteel met bijbehorende kapel. Via Neure fietst u naar het Château de Saint Augustin (in juli en augustus kunt u hier naar binnen, toegang niet bij de prijs van het arrangement inbegrepen). Langs de Allier fietst u o.a. door Château sur Allier en Le Veurdre en daarna gaat u via Saint Leopardin d'Augy en Franchesse weer terug naar La Madeleine.

Troncais, ongeveer 65 km: Vanaf La Madeleine fietst u richting Ygrande en vanaf daar via o.a. Le Brethon richting Europa's grootste eikenbos het Fôret de Tronçais. Via Cerilly en St. Pardoux fietst u weer terug naar La Madeleine