Fietsvakantie Frankrijk
Fietsvakanties en fietstrektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
In de glooiende tot heuvelachtige Bocage Bourbonnais, in de Allier, regio Auvergne, hebben zijn vier mooie fietsroutes voor u uitgezet. U kunt deze allemaal fietsen maar indien u een dag rust wilt nemen of iets anders wilt gaan doen, dan kan dat uiteraard ook, dat is immers het voordeel van een standplaats fietsvakantie.

De afstanden liggen tussen de 60 en 75 km per dag maar als u dat te lang lijkt, is er altijd een stuk af te snijden. Alle routes zijn duidelijk omschreven en op kleurenkaarten uitgetekend.

De routes zijn stergewijs uitgezet, dus u fietst iedere dag in een andere omgeving. U komt langs kastelen, Romaanse kerken, historische stadjes, schattige dorpjes, enkele zwemplassen met een strand(je), rivieren zoals de Allier, Aumance en de Cher en af en toe door het bos waaronder Europa's grootste eikenbos Fôret de Troncais. U rijdt voornamelijk over smalle verlaten maar wel verharde plattelands-weggetjes.

Voor avondmaaltijden kunt u terecht bij restaurants in de omgeving en soms is het mogelijk om die week in overleg ter plekke een keer met andere gasten en de B&B-eigenaren mee te eten

Fietsverhuur is mogelijk bij een fietsenzaakje in het nabij gelegen Bourbon l'Archambault (5 minuten rijden met de auto). Er zijn ook elektrische fietsen.
De accommodatie tijdens deze fietsvakantie:

U verblijft in deze chambres d'hôtes in Ygrande met Nederlandse eigenaren op een voormalige pachtboerderij. Zij hebben de oude koeienstal verbouwd tot drie ruime suites en een gite. Alle accommodaties liggen op de begane grond, hebben een eigen terras, zithoek, satelliet-TV, internet, waterkoker en koelkastje. Klik op de foto's voor meer foto's en informatie:
Tarieven 2015 (half mei - half september),
Kosten per persoon:
FSBB5, 5 nachten, 4 routes, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 182,50 | RESERVEREN
FSBB6, 6 nachten, 4 routes, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 219,= | RESERVEREN
FSBB5, 5 nachten, 4 routes, boeking voor 4 personen, p.p.:
€ 135,= | RESERVEREN
FSBB6, 6 nachten, 4 routes, boeking voor 4 personen, p.p.:
€ 162,= | RESERVEREN
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijt (chambres d'hôtes), route-beschrijvingen en route-kaarten.

Toeristenbelasting ter plekke te betalen: € 0,66 per persoon (13 jaar en ouder) per nacht

Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Indien u uw fietsvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Bij een boeking voor 4 personen deelt u met uw eigen groep een familiekamer/suite. Deze familiekamer bestaat uit 2 slaapkamers en een badkamer. Vanuit iedere slaapkamer kunt u de badkamer bereiken zonder dat u door een andere kamer hoeft. Ook heeft iedere slaapkamer een eigen buitendeur. In één van de twee slaapkamers is een zitje met televisie, waterkoker en koelkastje. Ideaal voor twee koppels of een gezin.

Deze fietsvakantie wordt sinds 2010 georganiseerd door de eigenaren van chambres d'hotes Domaine de la Madeleine nabij het dorp Ygrande. Dit is hun eigen website: www.chambres-gites-bourbon.com, dit is hun e-mail-adres: , dit is hun facebook-pagina: www.facebook.com/domainedelamadeleine, dit is hun telefoonnummer: 0033-6-08881887 en dit zijn hun reserveringsvoorwaarden: voorwaarden.

De routes:

Zwaarte: categorie 2 op 5 (niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dag-afstanden zijn soms wat langer, tot ± 75 km). Uw fiets heeft minimaal 8 versnellingen nodig maar wij adviseren 21. Onderstaande routes kunnen ook worden ingekort door een stuk af te snijden.

Moulins, 75 km: Direct een lange rit vandaag naar departement-hoofdstad Moulins met haar brug over de Allier en twee kathedralen. Een gezellige stad om even rond te lopen en een terras 'te pakken'. Daarna zet u koers naar Souvigny met haar kathedraal en klooster. Daarna via o.a. Autry Issards en Bourbon l'Archambault terug naar La Madeleine.

Cosne d'Allier, 60 km: Op dinsdag is er een grote markt in Cosne d'Allier dus dat is een mooi doel voor vandaag. Onderweg naar Cosne komt u o.a. langs het zwemmeer van Vieure. Op de terugweg fietst u o.a. door Buxieres les Mines en Saint Aubin le Monial.

Le Veurdre, 75 km: U fietst via St. Plaisir eerst naar Pouzy Mésangy met haar dorpskasteel met bijbehorende kapel. Via Neure fietst u naar het Château de Saint Augustin (in juli en augustus kunt u hier naar binnen, toegang niet bij de prijs van het arrangement inbegrepen). Langs de Allier fietst u o.a. door Château sur Allier en Le Veurdre en daarna gaat u via Saint Leopardin d'Augy en Franchesse weer terug naar La Madeleine.

Troncais, ongeveer 65 km: Vanaf La Madeleine fietst u richting Ygrande en vanaf daar via o.a. Le Brethon richting Europa's grootste eikenbos het Fôret de Tronçais. Via Cerilly en St. Pardoux fietst u weer terug naar La Madeleine